Hírek

2012.12.18. 19:30

A szülők bármi áron megvédik a diákokat

Nagykanizsa - A Szülők a Diákokért Mozgalom felhívására tartottak demonstrációt kedd este a Károlyi-kertben a kormány felsőoktatási intézkedései ellen és a tiltakozó diákság mellett.

Horváth-Balogh Attila

Az égi áldás ellenére körülbelül harmincan demonstráltak a parkban, szemben a Batthyány-gimnáziummal. Szülők mellett több szocialista, illetve a Demokratikus Koalícióhoz tartozó politikus is itt és így nyilvánította ki: egyetért a tiltakozó diákság céljaival.

A tüntetők egy csoportja a parkban. Az eső sem riasztotta el őket (Fotó: Horváth-Balogh Attila)

- Egy olyan országban, ahol világszínvonalú felsőoktatás működik, nem megengedhető, amire a kormány készül - jelentette ki beszédében Tar Mihály, a demonstráció szervezője, és a mozgalom ötletgazdája. - Meg kell mutatni vidéken is, hogy a szülők, a felnőttek a diákok mellett állnak és ha őket bántják, akkor megvédik őket, bármi áron. Ez azért is aktuális, mert a fiatalok sztrájkot hirdettek. Kíváncsiak vagyunk, hogy kanizsai diákok vajon csatlakoznak-e a sztrájkhoz. Megtehetik-e, meg merik-e tenni, és ha igen, lesz-e bármi következménye?Később egy anyuka, Szalai Ildikó, majd Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete elnöke is szólt a megjelentekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!