Hírek

2012.11.05. 16:22

Parkolás a zalaegerszegi kórháznál: a mozgáskorlátozottaknak lehet

Zalaegerszeg - Ismét a kórházi parkolással kapcsolatban kaptunk észrevételt, ám ezúttal egy speciális problémára, a mozgássérültek közlekedésére hívta fel a figyelmet olvasónk. Az intézménytől megtudtuk: a mozgáskorlátozottak behajthatnak autóval a kórház udvarára.

Horváth A. Attila

Olvasónk, Gorza Tamás elmondta: nemrég balesete volt, ezért jár kezelésre a kórházba, s mivel korábban gerincbántalmakkal műtötték, mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezik. A minap szintén kezelésre érkezett, de a főbejáratnál a parkolóban nem talált helyet, és a külső, Zrínyi úti parkolók is foglaltak voltak. A biztonsági személyzet - olvasónk elmondása szerint - arra figyelmeztette, hogy nem várakozhat tilosban addig sem, amíg megüresedik egy hely. Gorza Tamás a kórház bejáratától távol tudott csak megállni. Az eseten felháborodott, és úgy véli, sokkal több mozgássérült-parkolóhelyet kellene fenntartania az intézménynek.

Dombóváriné Bertók Katalin, a Zala Megyei Kórház szolgáltatási osztályvezetője érdeklődésünkre elmondta: furcsának találja a panaszt, mivel az intézmény lehetővé teszi, hogy a belső területére autóval behajtsanak a mozgáskorlátozottak. A főépület előtt öt parkolóhelyet tartanak fenn számukra, és tény, hogy ezek szinte folyamatosan foglaltak, illetve a Zrínyi úton is kevés a hely. Éppen ezért engedik meg a behajtást az udvarra azoknak a betegeknek, akik felmutatják mozgássérült-igazolványukat, valamint kitöltik a belépési engedélyt. Ez utóbbira is szükség van, mivel időnként rossz helyen parkolnak az autók (zavarják a belső forgalmat, például a mentőket vagy az ételszállítókat), és ilyenkor a nyilvántartás alapján lehet a sofőröket elérni.

Az osztályvezető hangsúlyozta: akár a Zrínyi úti, akár a Zárda utcai kapunál behajthatnak az udvarra a kórházba érkező mozgáskorlátozottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!