Hírek

2012.11.19. 17:37

NB II - A fiatalokról is szólt a szombati rangadó

Zalaegerszeg - A szombaton megrendezett Haladás-ZTE FC találkozó az NB II Nyugati-csoportjában is szomszédvári rangadót jelentett, hiszen több mint ezer szurkoló volt kíváncsi a 2-2-re végződő találkozóra.

zaol.hu

A ZTE FC meglehetősen két arcú volt a találkozón, de ami a lényeg, hogy a mérkőzés második felében már helyenként kifejezetten jó futballozott. Legalábis az elmúlt hetek produkciójához viszonyítva, ugyanis   lendületesen, tudatatosan szőtt akciókat láthatott a publikum. Ez is azt bizonyítja, hogy a zalai  keret sokkal többre képes, amit most játékával megmutatott. Preisinger Sándor edző is  egyre jobban megtalálja a közös hangot a csapattal, persze ódákat sem kell zengeni, viszont  a lényeg: ha apró lépésekben is, de van előrelépés.


- A második félidőben kifejezetten jó iramú meccset láttam - mondta a találkozó után Liviu Bonchis, a ZTE FC korábbi játékosa,  aki Szombathelyen él a családjával. - Ki szoktam jönni a kisfiammal az NB I-es találkozókra is, de a szünet utáni játék jobban tetszett,  mint sok élvonalbeli találkozó. Sok a fiatal  a Haladásnál, mert az önkormányzat és Illés Béláék jókor és jó  időben léptek az akadémiai képzés  területén. Viszont a  ZTE-nél is vannak tehetséges gyerekek,  egykori csapattársam, Babati Ferenc fia, Benjamin kifejezetten ügyes játékos. Gyors, technikás és  ha alázattal futballozik, még  sokra viheti. Az ő esete is bizonyítja, hogy Egerszegen is tudnak képzett fiatalokat nevelni. Ott van a csapat keretében, Kocsis, Juhász, Pál, Krajczár és Mavolo is. Ami engem illet, egy kiscsapatban futballozgatok, de egyszer itt fáj, egyszer ott... Lejárt   az aktív játék ideje, marad a munka.

A fiatalokról még annyit, hogy a Haladásban játszott  gólt is rúgott, Czafit Richárd  Gyenesdiásról indult és Hévízen át jutott a Haladáshoz.
 - Tehetséges gyerek Ricsi - mondta Damina László, a hévíziek szakmai igazgatója. - Ezen a meccsen is ügyesen mozgott, és nem lepne meg,  ha nemsokára bemutatkozna az élvonalban. Mi is örülünk, hogy egy korábbi reménységünk eljuthat akár a legjobbak közé is.

A  ZTE FC-re  és persze a mezőnyre is még egy bajnoki találkozó vár. A ZTE FC szombaton 13 órakor a Paks  II. csapatát fogadja, de az egerszegieknek nem ez lesz az utolsó idei fellépése, ugyanis jelen állás szerint december 4-én a Pápával kell még egy Ligakupa-találkozót játszaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!