Hírek

2012.11.29. 14:37

Anyagilag is támogatják az ebek azonosítóchipes jelölését

A jövő évtől anyagilag is támogatja Nagykanizsa önkormányzata azokat a kutyatartókat, akik azonosító chippel jelöltetik meg kutyáikat - egyebek mellett erről is döntött csütörtöki ülésén a város közgyűlése.

MTI

Mint arra a tárgyalt előterjesztési is kitér, a transzponderrel történő jelölés törvényi előírás, de a felelős kutyatartás erősítése érdekében a város azzal a javaslattal állt elő, hogy egységes áron és támogatott formában jelöljék meg az ebtartók kutyáikat. Az elfogadott javaslat szerint a jövő évtől a szerződő állatorvosok egységesen háromezer forintért ültetik be az elektronikus jelölést, de az ebrendészeti hozzájárulást fizető tulajdonosoknak csupán ezer forintot kell majd fizetniük.   

Nagykanizsán nemrég ebösszeírást végeztek, amelynek során több mint háromezer kutyát jelentettek be tulajdonosaik, de kiderült az is, hogy közülük kevesebb mint ezer ebet láttak el eddig az elektronikus jelöléssel. A város közgyűlésének korábbi döntése szerint 2013 januárjától évente ötezer forint összegű ebrendészeti hozzájárulást kell fizetnie a kutyatartóknak - adómentességet az őshonos magyar fajták vagy a menhelyről befogadott állatok gazdái élveznek -, az ebből befolyó összeget szánják a jelölés támogatására.   

A nagykanizsai közgyűlés díjemelésekről is döntött csütörtökön, így a parkolás és a települési folyékony hulladék elszállításának drágulásáról.     Januártól az eddig egységes 160 forintról 180 forintra emelkedik óránként a parkolási díj, de a belvárost jövőre kiemelt díjövezetnek minősítik, ahol 280 forint lesz az óránkénti tarifa. A települési folyékony hulladék elszállításának díját 1,3 százalékkal növelik, ezzel egy köbméter elszállítása nettó 2315 forintba fog kerülni Nagykanizsán.

Ezek is érdekelhetik