Hírek

2012.10.24. 14:57

Szembesültek a szörnyűségekkel a csapi iskola diákjai

A minap a fővárosba utazott a csapi iskola 43 diákja, ahol többek közt ellátogattak a Holokauszt Emlékközpontba is.

Horváth-Balogh Attila

Az öt pedagógus kíséretében útnak induló gyerekek az emlékközpontban megtekintették az ott kialakított interaktív állandó kiállítást, mely révén multimédia tartalommal, érintőképernyős számítógépek segítségével, eredeti dokumentumok és tárgyak bemutatásával, valós családi és személyes történeteken keresztül ismerhették meg a magyar, illetve a roma holokauszt történetét. A kiállítás célja az volt - amit csak a bejárás végén, a zsinagóga épületében érthettek meg igazán -, hogy az emlékezésen túl szembesüljenek a múlt szörnyűségeivel, ami jó alap lehet ahhoz, hogy megtanuljanak toleráns módon élni.

A budapesti kirándulás során megnézték a rakparton kialakított emlékhelyet, a "Vascipőket" (mely a háború utolsó hónapjaiban a nyilasok által a Dunába lőtt áldozatokra emlékeztet), felmentek a várba, elsétáltak a Sándor-palota előtt, majd élményekkel, emlékekkel töltekezve térhettek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!