Hírek

2012.09.14. 05:38

Többen kérnek szociális támogatást

Hévíz - Ezentúl többen hozzáférhetnek a szociális ellátásokhoz Hévízen, miután az önkormányzat nemrég megemelte a jogosultság feltételeként előírt jövedelemhatárokat.

Arany Horváth Zsuzsa

A fürdővárosban kevesen szorulnak szociális segítségre, de az elmúlt másfél évben megnőtt az érdeklődés a támogatások iránt. Azt tapasztalták, hogy a kérelmezők egy részének jövedelme csak néhány száz vagy egy-kétezer forinttal több a segélyre jogosító maximumnál. A képviselő-testület ezért a szociális rendelet módosításáról döntött. Átmeneti segélyt eddig azok vehettek igénybe, akiknek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladta meg a nyugdíjminimum (28 500 forint) 200 százalékát, egyedül élők esetében pedig 260 százalékát. Havonta átlagosan harmincan részesültek ebben az ellátásban.

A minapi döntés némileg kibővítette a kört: családok esetében egy főre számítva a nyugdíjminimum 260, egyedül élőknél 300 százaléka lett a határ. Az önkormányzat enyhítette a rendkívüli átmeneti segély, a temetési segély és a közgyógyellátás igénybevételének feltételeit is. Előírhatták volna, hogy a havi tízezer forintot elérő rendszeres szociális segély egy részét Erzsébet-utalványban biztosítják, de úgy ítélték meg: a hévízi lakosság összetétele nem teszi indokolttá, hogy éljenek ezzel a törvényi felhatalmazással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!