Hírek

2012.09.09. 13:18

Lubics Szilvia a díszpolgár (galériával frissítve)

A zalavári Várszigeten két évvel ezelőtt felavatott millenniumi emléképületben, a zalai települések összetartozását kifejező fa alatt tartotta meg szombati ünnepi közgyűlését a megyei önkormányzat. Az eseményen dr. Lubics Szilvia hahóti fogorvos, messzi földön híres hosszútávfutó kapta meg az idei díszpolgári címet.

Varga Andor

A rendezvény nyitányaként Manninger Jenő, a megyegyűlés elnöke mondott beszédet, idézve a millenniumi épület megálmodóját, Zala szülöttét és ugyancsak díszpolgárát, a néhai építész Makovecz Imrét. A politikus beszédében többek közt kitért arra, hogy a magyar nem birkanép, csupán végtelenül türelmes, és az idegen érdekek kijátszásában nagy rutinnal rendelkezik. Deák Ferenc egy gondolatához kapcsolódva úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi válságos helyzetből a munkát a középpontba helyezve lábalhatunk ki.


   
- Ma is vannak azonban már közöttünk, akiknek a teljesítménye tiszteletet parancsol - tért rá az elnök a közgyűlés következő napirendi pontjára, a megyegyűlés kitüntetéseinek átadására. Tizenhét elismerést ítéltek oda idén a képviselők,  köztük a legrangosabbat, a díszpolgári címet dr. Lubics Szilviának, akinek produkciója nem csak zalai szinten páratlan. Az ultrafutó - akinek eredményeiről lapunkban is sokszor olvashattak - egy évvel ezelőtt teljesítette például a görögországi Spartatlont  több mint egy napig futott egyhuzamban, 247 kilométeren át. A viadal női győzteseként ünnepelhettük akkor, és elhangzott: három hét múlva újra indul a versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!