Hírek

2012.08.02. 15:20

Átvállalják a költségtérítés díjat, ha...

Zalaegerszeg - Az önkormányzat átvállalja a költségtérítési díj első két féléves összegét azoktól a hallgatóktól, akiket pótfelvételi eljárással vesznek fel a Nyugat-magyarországi Egyetem Gépészeti és Mechatronikai Intézetének zalaegerszegi képzésére.

Horváth A. Attila

Az önkormányzat, az egyetem és a partner vállalatok közös kezdeményezéséről Balaicz Zoltán alpolgármester tájékoztatta a Zalai Hírlapot. Hozzátette: jó tanulmányi eredmény esetén a költségtérítéses hallgatók az első két félév után átkerülhetnek az államilag támogatott kategóriába, így később sem kell térítési díjat fizetniük. Az alpolgármester jelezte: a város számára kiemelt jelentőséggel bír a műszaki felsőoktatás, azaz a mechatronikai mérnöki képzés. A keresletre jellemző, hogy az eddig végzett hallgatók száz százaléka el tudott helyezkedni a helyi, megyei, vagy regionális vállalatoknál. Az egyetem a szakon pótfelvételit hirdetett, a felvett hallgatók költségtérítésének féléves összege 175 ezer forint lesz. Ezt vállalja át két féléven keresztül valamennyi érintett hallgatótól a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!