Hírek

2012.07.02. 14:55

Gumiabroncsokat égetett egy pacsai férfi

Pacsa - Lakossági bejelentés alapján fogták el és állították elő a rendőrök azt a pacsai férfit, aki szombaton délután a lomtalanítás után visszamaradt kettő darab traktorra való gumiabroncsot égetett a háza előtti kapubejáró hídon.

zaol.hu

Az ügyben hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indult büntetőeljárás - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy megsérti a hulladékgazdálkodás rendjét és ezzel bűncselekményt követ el az, aki hatóság által nem engedélyezett helyen hulladékot elhelyez; továbbá az is, aki az engedély nélkül, vagy az engedély kereteit túllépve hulladékkezelési tevékenységet, illetve hulladékkal más jogellenes tevékenységet végez. Súlyosabban büntetendő az, aki a bűncselekményt a hulladékgazdálkodásról szóló törvény szerinti veszélyes hulladékra követi el. Enyhébb elbírálás alá esik, ha valaki gondatlanságból szegte meg az előírásokat.

Jelen esetben hulladék: mindaz, amit a hulladékgazdálkodásról szóló törvény hulladéknak minősít, amennyiben alkalmas az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő, vagy azok összetevői, illetve élő szervezet egyedének veszélyeztetésére; hulladékkezelési tevékenység: a hulladéknak a hulladékgazdálkodásról szóló törvényben meghatározott gyűjtése, begyűjtése, szállítása – ideértve az országba történő behozatalt, kivitelt, valamint az ország területén történő átvitelt –, előkezelése, tárolása, hasznosítása, ártalmatlanítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!