Hírek

2012.07.05. 13:44

A városlakók örömmel foglalják vissza a főteret Nagykanizsán

Nagykanizsa - Lassan egy hete, hogy átadták a megújult Erzsébet teret, melynek attrakciói a hőség ellenére nap mint nap több embert vonzanak. Kíváncsiak voltunk, miként vélekedik az új főtérről a város lakossága!

Sámel József

- Semmi okunk nincs szégyenkezni, szerintem más város is megirigyelhetné tőlünk a megújult Erzsébet teret - jegyezte meg Horányiné Szűcs Ildikó, aki éppen fényképeket készített. - A gyerekeim már Budapesten élnek, nekik szeretném elküldeni a képeket, hogy lássák, milyen szép lett minden. A testvérvárosok kútja abszolút elnyerte a tetszésemet, s a hatalmas századeleji hangulatot idéző kandeláberek is nagyon jó választásnak bizonyultak. Kicsit féltem attól, hogy a nagy burkolt felület túlságosan egysíkúvá teszi majd a teret, de a kivitelezők a különböző színű kövekkel szépen áthidalták ezt a problémát.

- A szökőkút a legjobb dolog, csak apa nem engedi, hogy beleugorjak - panaszkodott a 10 éves Iván Dani, aki a vízibuzgárokat azért közelebbről is szemügyre vette.

- A tér valóban megszépült, de keveslem az árnyékot, napközben szinte elviselhetetlen a hőség. Ezért aztán nem is lehet kihasználni a nagy területet - tette hozzá a kissrác apukája, Iván László.

A járókelők véleménye mellé szakmai bírálatot is kértünk, de az építész sem mondott komoly kritikát:

- Szerintem a térrekonstrukció legnagyobb pozitívuma, hogy a Szentháromság-szobor visszakerült az Erzsébet térre, illetve hogy megszüntették a terület tagoltságát - magyarázta Balassa Béla, aki a zenepavilon méretével kapcsolatban némi kritikát is megfogalmazott. Mert mint mondta: egy vonósnégyesnél nagyobb zenekar nem igazán fér el a létesítmény alatt. Mindent összevetve persze több a pozitívum, ráadásul a térrekonstrukció a vendéglátóegységeknél is fejlődést generált, ami a vendégek számában is megmutatkozik.

Fotók: Az Erzsébet tér este


Lancsák Lajos környezetvédő, tájrendező szakmérnöknek leginkábba tér északi része tetszik. Mint mondta: a Szentháromság-szobor és környéke megtartotta a park-jelleget, és remek helyszín egy kis délutáni pihenéshez. A szakember ugyanakkor rámutatott: a beruházás során sok fát kivágtak, s a tér déli oldalán kevés a zöldfelület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!