Hírek

2012.06.06. 21:02

Vizsgáztak a szuperbringások

Zalaegerszeg - Tökéletesen felszerelt kerékpár, megfelelő KRESZ-tudás, biztos kézzel irányított drótszamár. Ez a lényege a szuperbringa programnak, amelyet az általános iskolásoknak hirdetett meg a közlekedési hatóság, a baleset-megelőzési bizottság és a rendőrség.

Arany Gábor

Elsőként megyénk 36 iskolájában közel 3000 kerékpárt ellenőriztek, s találtak kielégítőnek másfél százat. Ezt követően a Technika Kft. 18 iskolában tartott 30 órás KRESZ-tanfolyamot 280 diáknak. Szerdán kezdődtek az elméleti és a gyakorlati vizsgák. A város és környéke intézményeiből 34-en jelentek meg az egerszegi Ady-iskolában tartott megméretésen. Az akadályokat kilencen vették sikerrel és teljesítették a feladatok több mint 80 százalékát. Ennek igazolására arcképes szuperbringa igazolványt kapnak. A vizsga holnap Hévízen folytatódik, pénteken Lentibe, kedden Nagykanizsára „gurul” a szuperbringa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!