Hírek

2012.06.05. 18:20

A holokausztról tartottak konferenciát Nagykanizsán

Nagykanizsa - A holokausztról tartottak konferenciát kedden a Thúry-tagiskola könyvtárában tanároknak és tanulóknak egy, a tolerancia erősítését célzó speciális program részeként.

Horváth-Balogh Attila

A Holokauszt Emlékközpont uniós támogatással bonyolíthatja le az Emlékeink a jövő zálogai című programot. Erre országszerte 50 iskola kapott meghívást, köztük megyénkből egyedüliként a kanizsai intézmény is. Ennek okán a gyerekek heti rendszerességgel a toleranciát erősítő, a zsidóság megismertetését célzó interaktív foglalkozásokon vehettek részt.

A keddi találkozón elsőként Göncz Ferenc, a Thúry-tagintézmény igazgatója köszöntötte a megjelenteket, magát a programot, illetve annak céljait Gál Ferenc, a Holokauszt Emlékközpont projektvezetője mutatta be. Majd dr. Nuber István, az emlékközpont oktatási főtanácsadója vette át a szót, aki azt fejtegette, hogy az ember mennyire elaljasodhat. Ahogy fogalmazott: A holokauszt az ember elembertelenedésének a mélypontja, mert még a békés halál lehetőségét is elvették a kivégzett zsidóktól. Rámutatott: a történelemtanítás máig nem nézett szembe a magyar holokauszttal, amit pedig már Németország is megtett a maga vonatkozásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!