Hírek

2012.05.04. 05:35

Egyetlen vonat maradt a Rédics-Zalaegerszeg vonalon

Hernyék - Esély sincs rá, hogy a Rédics-Zalaegerszeg vasútvonalon belátható időn belül visszaállítsák a most eltörölt járatokat - derült ki a kistérségi társulás legutóbbi ülésén elhangzott tájékoztatóból.

Gyuricza Ferenc

A települési szövetség összejövetelén a MÁV és a Volán munkatársai bevonásával a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. égisze alatt működő Északnyugat-Magyarországi Közlekedés-szervező Iroda a 2013-as évi menetrendi előkészítés ügyében tartott tájékoztatót. Ám a közelmúltban lezajlott járatritkítás kapcsán jóval több kérdés és észrevétel hangzott el.


Az iroda képviseletében jelen lévő Tóthné Temesi Kinga rögtön a tájékoztató elején leszögezte: a járatszűkítésre azért került sor, mert április közepétől csak egyetlen "eszköz" közlekedik a Rédics-Zalaegerszeg szárnyvonalon, vagyis bármennyire is szeretnék a helybeliek (az utasok, illetve a járatok mellett lobbizó önkormányzatok is), a kialakult helyzetben fizikai képtelenség lenne további járatok beállítása a menetrendbe. A MÁV-Start Zrt. szintén jelen lévő képviselői szerint egyedül arra van lehetőség, hogy - ésszerű javaslatok esetén - néhány perccel módosítsák az indulási időpontokat.

Az elhangzottakat a Zala Volán Zrt. részéről Nagy László lenti üzemvezető azzal egészítette ki, hogy a kieső vonatok miatt átszervezést hajtottak végre, néhány kora reggeli és késő esti buszjárat útvonalát meghosszabbítva próbálják segíteni a vasút menti településeken élők munkahelyre vagy iskolába jutását, illetve hazatérését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!