Hírek

2012.05.25. 18:57

A szocialisták tudják

Nagykanizsa - A szocialistáknak megvannak a javaslataik, miként lehetne igazságossá tenni a közteherviselést - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Göndör István, a párt parlamenti képviselője.

zaol.hu

Göndör emlékeztetett: a Fidesz a választások után azt ígérte, nem lesznek megszorítások, de még az elmúlt hetekben is arról lehetett hallani, hogy újabb adókkal már nem terhelik a lakosságot. A héten ehhez képest három új adóról is tárgyalt az országgyűlés. Ezalatt az ország gazdasági teljesítőképessége csökken, az infláció pedig  lassan eléri a 6 százalékot. Ez egyértelműen az Orbán-kormány hibás  gazdaságpolitikájának köszönhető.
A képviselő hozzátette: persze igaz, hogy közel egymillió új adózó van, ám csak mert a minimálbér után is fizetni kell.
- Át kell alakítani az adórendszert, aki többet keres, többet is adózzon - tért a javaslataikra Göndör István. - Másfelől el kell érni, hogy a nettó jövedelmek emelkedjenek, továbbá helyre kellene állítani az EVA rendszerét. Az üzemanyag jövedéki adóját is lehetne csökkenteni, hisz' az ebből származó pluszbevételeket most lenyeli az állam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!