Hírek

2012.04.27. 06:24

A hangosítás fogalma

Letenye - A zajvédelem, valamint az üzletek éjszakai nyitva tartásának helyi szabályairól szóló rendelet módosításáról is döntött tegnapi soros ülésén a határ menti város képviselő-testülete.

Horváth-Balogh Attila

A rendelet módosítása azért vált szükségessé, mert az elmúlt időszak bebizonyította: a szabályozás nem érvényesül megfelelően minden esetben. A módosítás során a szakemberek konkretizáltak számos fogalmi meghatározást, illetve az éjszakai nyitva tartás szabályait olyan kiegészítésekkel bővítették, amelyek révén szigorúbb hatósági fellépésre lesz lehetőség. Meghatározták például a hangosító berendezés fogalmát; és új elem, hogy a polgármester a jövőben előzetes értesítés nélkül is bármikor elvégezheti vagy elvégeztetheti a műszeres ellenőrzést, ami arra vonatkozik, hogy a vendéglátóhely üzemeltetője betartja-e a zajkibocsátási határértéket.

Ezzel együtt egyfajta gesztus a vendéglátóegységek felé, hogy a korábbi szabályozással szemben 22 óra helyett a nyári hónapokban (azaz júniusban, júliusban és augusztusban) 24 óráig tarthatnak nyitva.

Továbbá átvezették a rendeleten az elmúlt években elfogadott új jogszabályokat is, így aktualizálva napjainkra azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!