Hírek

2012.03.18. 17:41

Történelmi versenyt rendeztek Lentiben

Lenti - Első alkalommal rendezett történelmi versenyt a Négy Kos Hagyományőrző és Íjász Egyesület. A szombati programon közel száz versenyző vett részt Zala, Vas, Somogy és Veszprém megyéből.

MTI

A lenti civil szervezet a Magyar Íjász Szövetség történelmi versenyszabályzata alapján alakította ki a 21 célt tartalmazó pályát, amelyen a résztvevőknek céllövészetben, ügyességi és vadászatot imitáló feladatokban kellett rátermettségüket és felkészültségüket bizonyítaniuk.

- A történelmi verseny fontos kritériuma a hagyományőrzés, vagyis az is a szempontok közé tartozik, hogy a versenyzők lehetőség szerint korhű öltözékben teljesítsék a feladatokat - mondta Németh Tibor, a rendező egyesület elnöke. - A pályán leküzdendő 21 cél szintén ezt a jelleget erősíti, az ügyességi feladatok például őseink harcászatára emlékeztetnek. Emellett a versenyzőknek arra is lehetőséget biztosítottunk, hogy távlövészetben szintén kipróbálják magukat.

A civil szervezet elnöke elégedetten nyilatkozott a versenyről, mint mondotta, egyre több az íjász szervezet, így a programok száma is mind több, ezért különösen örömteli, hogy Lentiben már első alkalommal közel százan neveztek, ráadásul nemcsak a zalai íjászok, de vasi, veszprémi és somogyi társaik is részt vettek az egész napos rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!