Hírek

2012.03.13. 10:07

Önök kérték - új fészek gólyáknak

Nagykanizsa - Lakossági kérésre új gólyafészek került a kiskanizsai Felsőtemető és Kisrác utcák kereszteződésében álló villanyoszlopra.

Horváth-Balogh Attila

A közelben lakó, Tesinszky Lajosné szerint minimum évtizede volt gólyafészek a kandeláber tetején, ám az utóbbi 3-4 évben már nem lakott benne gólya. Az új fészek kialakítását az asszony kérésére (4 és 7 éves unokái, Mira és Máté várják nagyon a vándormadarat) az Együtt Kiskanizsáért Egyesület elnöke, Horváth Jánosné kezdeményezte. Ő és Lelkes András, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre együtt készítették a Förhénci-hegyről hozott szőlővenyigéből a kakaós csiga-szerű fészekalapot, amire még jövőbeli lakójának is rá kell dolgoznia .


Lelkes András elmondta: tegnap még Molnáriban is felraktak egy fészekalapot az áramszolgáltató munkatársainak segítségével. A következő napokban pedig már a gólyák tömeges érkezése várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!