Hírek

2012.03.06. 18:55

90 ezer forint tanulópénz

Az eddigi esetek azt mutatják, a fogyasztói csoportokkal csak a szervezőik járnak jól. Zalaegerszegi olvasónk, Kovács Péter 90 ezer forint tanulópénzt fizetett, hogy rájöjjön, a fogyasztói csoport nem folyósít hitelt, hanem speciális előtakarékossági lehetőséget kínál.

MTI

-  Barátnőm szerette volna kiváltani 800 ezer forintos svájci frank alapú hitelét, ezért keltette fel az érdeklődését a hirdetés -  kezdte a 30 éves férfi. - Egy Kovács Károly téri irodában írta alá a megállapodást, miután az üzletkötő hölgy azt ígérte, egy hónap alatt hozzájut az igényelt pénzhez. A barátnőm 1,5 millió forintot kért tízéves futamidővel, gondolta, hitelkiváltás után marad némi pénze. Elkérték a 80 ezer forintos regisztrációs díjat, meg az első részletet, így 90 ezret fizettünk, illetve én, mert ezt én finanszíroztam  - mondta.
 
Mindez történt december elején, az üzletkötő pedig azt ígérte, már a két ünnep között, de legkésőbb január elején érkezik az igényelt pénz. De nem jött, így amikor megérkezett az értesítés a havi törlesztenivalókról, bementek reklamálni. Ekkor már több hónapos átfutásra kaptak ígéretet.

-  Előtte azt hittem, engem nem lehet átverni, de most megtörtént. Jobban utánanéztem a fogyasztói csoportnak és nyilvánvalóvá vált, hogy tulajdonképpen jórészt a szerencsétől függ, mikor jutok az igényelt összeghez. Ez akár a futamidő utolsó hónapja is lehet, ami esetünkben tíz év múlva következne be. Ezért a szerződést felbontottuk. Ezzel ugyan buktuk az addig befizetett pénzt, de ahogy hallottam, mi még olcsón megúsztuk  - ért története végére Kovács Péter, aki azért tartotta mindezt fontosnak megosztani a nyilvánossággal, hogy mások ne járjanak így.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!