Hírek

2012.02.13. 07:17

Nyilvános lesz az adósok névsora

Keszthely vezetése a költségvetés tárgyalása során számos módon próbálja lefaragni a működési hiányt. Amint a minapi ülésen elhangzott, ennek egyik lehetősége az adótartozások behajtása lehet.

Sámel József


Ruzsics Ferenc polgármester elmondta: jelenleg mintegy 170-180 millió forint a bevallott, ám be nem fizetett helyi adó és gépjárműadó teljes összege. A kintlévőség mielőbbi behajtása érdekében a város új módszert alkalmaz: törvény biztosította lehetőség alapján nyilvánosságra hozza a hátralékosok nevét és címét a tartozás összegével és adónemével együtt. Magánszemélyeknél ezer, vállalkozásoknál tízezer forint feletti, tíz napot meghaladó tartozás esetén tervezik ezt. Aki szeretné elkerülni adatainak nyilvánosságra hozatalát, az mielőbb jelentkezzen a városházán, esetleg kérjen részletfizetést az adósságra – javasolta a polgármester, aki elmondta: mivel több tartozó cég, vállalkozás felszámolás alatt áll, nem tudják pontosan, mekkora összeg folyhat be, a kalkulációk alapján azonban mintegy nyolcvanmillió forintra számíthatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!