Hírek

2012.02.25. 16:33

Mulatság Sandon: idén is megtartották a pálinkaversenyt

Sand - Nagy mulatságot tartottak szombaton a kistelepülésen. A helyiek , ahogy az elmúlt évbekben szokássá vált hurkát és kolbászt töltöttek, pecsenyét sütöttek, sőt a legjobb főzetű pálinkákat meg is versenyeztették a kultúrban.

Péter Gyöngyi

 - Csak most értek ide, mikor a munka nagyjával már végeztünk? - vonta kérdőre stábunkat nevetve Hábli Nándor polgármester, aki egy hurkatöltő mellől irányította a folyamatokat. - Reggel bizony elkelt volna a segítség, alig tudtunk megbírkózni a 150 kilós disznóval.

A dél-zalai településen egyébként már harmadik éve rendeznek össznépi disznótorost, az elsőt éppen a lapunk Falujárás programsorozatának alkalmából tartották. Azóta igazi hagyománnyá nőtte ki magát az esemény, a helybeliek így búcsúztatják a telet, s ünneplik a közelgő tavaszt.


- Tavaly pálinkaversennyel is bővítettük a programot, s ez idén sem maradhatott el - folytatta a polgármester, aki elárulta: a zsűri  végigkóstolta a 13 mintát, melyek közül mindegyik kifogástalan minőséget képviselt.

Délután már nem a kultúrház előtt, hanem odabent folytatódott a móka, a finom vacsora elfogyasztását követően, a Zalagyöngye Táncegyüttes adott műsort, majd a Zalaapáti Harmónikások szórakoztatták a falubelieket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!