Hírek

2012.02.23. 18:57

Influenza: 1200–1500-ra becsülhető a zalai betegek száma

Bár a nagykanizsai és a megyei kórházban is részleges látogatási tilalom van érvényben, Zalában az influenza még nem mutatta ki a foga fehérjét.

Magyar Hajnalka

A Zala Megyei Kórházban csütörtöktől az általános sebészeti osztályon is felvételi és látogatási tilalmat rendeltek el. Korábban a belgyógyászaton lépett érvénybe zárlat, ami továbbra is él, míg a kardiológiai és a kardiológiai rehabilitációs osztály látogatási tilalmát feloldották – tájékoztatott dr. Csidei Irén főigazgató.

A Kanizsai Dorottya Kórházban részleges látogatási tilalom van érvényben, megelőző jelleggel. A korlátozás egyebek közt a szülészetet és a gyermekosztályt is érinti.

A hazánkra vonatkozó múlt heti adatok arról üzennek, hogy országos, de területenként eltérő intenzitású influenzajárvány bontakozott ki. Összesen mintegy 21 ezer beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Akadnak olyan megyék (Tolna, Borsod), ahol a betegek több mint fele gyermek. Zalában a 15–34 éves fiatal felnőttek a legfogékonyabbak a kórra, a betegek több mint 45 százaléka ebbe a korcsoportba tartozik.

Dr. Paizs Teréz megyei tiszti főorvos elmondta, az elmúlt héten Zalában az országos átlagot másfélszeresen meghaladóan nőtt az influenzaszerű panaszokkal orvoshoz fordulók száma, de a megbetegedések többségét még nem a típusos influenza okozza. A tünetek hasonlóak a „klasszikus” influenzáéhoz, ám az esetek többségében a láz 1-2 nap alatt alábbhagy, a kór gyorsan gyógyul, akár antibiotikum szedése nélkül is. Pillanatnyilag mintegy 1200–1500-ra becsülhető a zalai betegek száma.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!