Hírek

2012.01.23. 19:10

Vadszeméttelep a lerakótól kőhajításnyira

Kisebb elektronikai hulladéklerakó alakult ki a megyeszékhelyi Zala utca keleti végén, közel a sínekhez. A szennyvíztisztító telep nyugati kapujához vezető út korábban forgalmas volt, ám a vasúti delta megépülte, az új bejárat megnyitása óta elvétve jár erre autó.

Arany Gábor

A közelben lakók elmondása szerint  a viszonylagos elhagyatottság tette vonzóvá a helyet azok számára, akik itt szabadulnak meg szemetüktől. A helyszínen tapasztaltak szerint valaki nagyobb mennyiségben szerezhetett be használt számítógépeket, monitorokat, televíziókat és videomagnókat. A pénzzé tehető részeket kibontotta belőle, a maradékot meg ezen a kevéssé szem előtt lévő helyen öntötte ki. Pedig az útról odalátni a kétszáz méterre a folyó túloldalán működő szelektív hulladéklerakóhoz, ahol az ilyen holmikat is átveszik. Igaz, nem ipari mennyiségben, mert előfordult, hogy teherautóval érkezett a szemetelő. Ennek is volt szemtanúja, csak a rendszámot nem sikerült felírnia, talán majd a legközelebb.


Ezen a szakaszon egyébként már többször számoltak fel illegális hulladéklerakót, erről Sümeghy Gabriella, a városháza környezetvédelmi szakreferense számolt be érdeklődésünkre. Mint ígérte, hamarosan sort kerítenek az újabb takarításra, azaz: megint a közös kasszából kell megfizetni az egyéni szemetelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!