Hírek

2012.01.03. 18:40

Ügyfélkapus jelszó: még negyedmillióan mulasztanak

További haladékot kapott az a mintegy 257 ezer felhasználó, aki a módosított határidőre sem változtatta meg az elektronikus ügyintézéshez szükséges ügyfélkapus jelszavát.

Horváth A. Attila

December 29-én ugyanis kormányrendelet jelent meg arról, hogy a feledékeny ügyfelek jelszava mégsem jár le január elsejével. Ehelyett 2012-ben addig a napig kell megújítaniuk a magyarorszag. hu kormányzati portálon használandó jelszót, amely napon eredeti regisztrációjukat érvényesítették (tehát ha valaki 2009. február elsején regisztrált, akkor neki 2012. február elseje az új határidő).


Legutóbb novemberben számoltunk be arról a kormányzati portál közlése alapján, hogy több százezres a jelszócserét elmulasztó ügyfelek száma, holott eredetileg október elsejéig kellett volna intézkedniük az érintetteknek. A lényeg nem változott: azoknak kell lecserélniük jelszavukat, akik több mint 2 éve regisztráltak  az ügyfélkapun, az eredeti jelszó ugyanis 24 hónapig érvényes. A műveletet a magyarorszag. hu oldalon egyszerűen el lehet végezni, ehhez már a személyes fiókunkba sem kell belépnünk, közvetlenül kérhetjük a változtatás opciót.

Ha valaki az újabb időpontot sem tartja be, a lejáratot követő 60 napon belül az „elfelejtett jelszó” menüpontban még kaphat hozzáférést fiókjához – tájékoztatott a kormányzati portál hírközpontja. Ebben az esetben a felhasználói nevet és a regisztrációnál közölt e-mail címet kell megadni. Hatvan nap elteltével azonban az illetékes okmányirodában személyesen lehet csak újra aktiválni a regisztrációt, és amíg ez meg nem történik, nem intézhetjük elektronikusan ügyeinket. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!