Hírek

2012.01.25. 14:51

Szokatlan útlezárás: gyalogosok közé terelték az autósokat

Kusza állapotok fogadták kedden délelőtt a közlekedőket Nagykanizsán, a Rozgonyi utca és az Erzsébet tér torkolatánál, ahol a városrehabilitációs munkálatok miatt a régi nyomda előtti járdára, a gyalogosok közé terelték a Magyar utcára tartó autósokat.

Horváth-Balogh Attila

Szerkesztőségünknek is többen jelezték a szokatlan helyzetet, pedig lapunk is beszámolt a várható forgalomkorlátozásról. A délelőtt folyamán a munkálatokat koordináló városfejlesztési divízió is ismételten figyelmeztette a közlekedőket a Rozgonyi utca sarkán tapasztalható szituációra. Ebben az állt: megkezdődtek a Dél-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. vízvezeték-építési munkálatai, melyek a közeljövőben a tér több pontján is forgalomkorlátozásokat, útlezárásokat eredményeznek.


Horváth István projektfelelőstől az ominózus terelés kapcsán megtudtuk: a kereszteződésben teljes szélességben vízvezeték- kiváltásra került sor, s ennek idejére (délután úgy tűnt, a szakemberek estig végeznek) irányították a gépjárműforgalmat a megemelt járdára.

Kérdésünkre, hogy vajon nem lett-e volna biztonságosabb megoldás, ha esetleg a Rozgonyi utcát a túlsó, Sugár úti végén ideiglenesen lezárják, a szakember azt válaszolta: az autósok érdekében csak szakaszos forgalomkorlátozásokat vezetnek be, hogy a közlekedés ne bénuljon meg teljesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!