Hírek

2012.01.20. 18:36

Nyílt napon a műszaki képzésről

A Nyugat-magyarországi Egyetem zalaegerszegi műszaki képzése került terítékre pénteken az egerszegi felsőoktatási központban: felvételi tájékoztatóra várták a továbbtanulni vágyó fiatalokat, illetve szüleiket.

Péter Gyöngyi

A rendezvényen elsőként Balaicz Zoltán alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket, aki a város, a városi önkormányzat támogatásáról is beszélt. Prof. Dr. Jereb László, az egyetem dékánja az egyetemet, annak történetét, szervezeti felépítését mutatta be. Szó esett természetesen arról is, mire számíthatnak a fiatal mérnökök a diplomaszerzést követően. Dr. Háry András, a Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, milyen lehetőségek várnak a zalaegerszegi mérnökökre. Előadásában kitért rá, hogy közel 50 céggel van az egyetemnek aktív kapcsolata szűkebb régiónkban és több fejlesztés is várható még az elkövetkező időkben. A képzésekről, keretszámokról dr. Varga Mihály intézetigazgató és dr. Németh Árpád képzési igazgató tájékoztatta az érdeklődőket.


A találkozón részt vettek a zalaegerszegi Ganz-középiskola diákjai is, az előadóteremben Tamási Ágnes Melitta és Vasas Szandra is figyelt az elhangzottakra. Mint elárulták, nem feltétlenül az adott intézménybe jelentkeznek majd, de érdekesnek, hasznosnak találták az ismertetőket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!