Hírek

2012.01.31. 06:24

Kibírod a nyolc fogást?

Régi ételeket öltöztetett új köntösbe a Zalai Borút Egyesület garabonci programján. A Kránicz Borházban lezajlott workshopon elméleti és gyakorlati ötleteket is kaptak a vendéglátásban érdekelt résztvevők.

Sámel József

- Hasznos ötletekért jöttünk a rendezvényre - árulta el Pilnay Zoltán, a körmendi Berki Vendéglő konyhafőnöke, aki jelezte: egyre szélesedik azon vendégek köre, akik kíváncsiak az újszerű megoldásokra. - Érdemes visszahozni az étlapra azokat az ételeket, melyek jellemzőek az adott tájegységre, nálunk, Vas megyében például sok ételhez használunk tököt, káposztát, hajdinát, kölest.

- Magam is úgy vélem, hogy a hagyományos ételekre kell helyezni a hangsúlyt, pizzával és hamburgerrel nem lehet becsalogatni a vendégeket - vette át a szót Bangó Sándor, a zalabéri Szent Antal Fogadó tulajdonosa, aki szerint a vendéglátásban ma már nemcsak az a fontos, hogy kifogástalan legyen a minőség, hanem az is, hogy újdonságokkal fenntartsák a vendégek érdeklődését.

A Nagy Józsefné mesterszakács által készített  ételsort mindenki kíváncsian várta, ráadásul az ételek mellé finom borok is társultak.

- A kínált italok hangsúlyozzák, erősítik az adott étel jellemzőit - fűzte hozzá Kránicz László, a borház tulajdonosa, aki elárulta: náluk már régóta a megtermelt borokhoz készül az étlap, azért, hogy a gasztronómiai élmény a lehető legtökéletesebb legyen.


A nyolcfogásos ételsor sok ínyencséget tartalmazott, kezdve a kacsazúzával gazdagított, vadhúsból készült erôlevessel, vagy éppen a cognacos libamájpürével töltött mangalica szûzpecsenyével. De a meghívottak, ha bírták gyomorral, akár pisztrángpástétomot, kelkáposztával töltött kacsamellet, medvehagymamártást, házi füstölésû sonka és lángolt kolbász falatkákat, valamint ribizli sorbetet is kóstolhattak a program keretében.

Receptek a ZH Konyhájában!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!