Hírek

2012.01.23. 18:23

Egész télen építik a Penny áruházat a kertvárosban

Várhatóan tavasszal készül el a Penny Market áruház a zalaegerszegi Köztársaság úton, az egykori Kertvendéglő helyén. November óta folyik az építkezés, a napokban is dolgoznak a kivitelezők.

Szabó Judit

A Penny Market régóta tervezi, hogy üzletet nyit a Kertvárosban. Elképzelésének az adott zöld utat, hogy a beruházó cég meg tudta vásárolni a szükséges területeket a magántulajdonosoktól és az önkormányzattól, s megszerezte a jogerős építési engedélyt. Az építkezés terve – ahogy annak idején megírtuk – megosztotta a környék lakóit. Az ellenzők tiltakozására válaszul az önkormányzat rámutatott, hogy a folyamat visszafordíthatatlan, mert megvan a jogerős engedély. A városházán kiemelték a beruházás előnyeit is, többek között azt, hogy megszűnik a terület rendezetlensége.


A beruházó tavaly ősszel kezdte el a munkát, elsőként a meglévő épületek bontását. Horváth Roland, az Aréna Ingatlanforgalmazó Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az enyhe télnek köszönhetően jól haladnak, s ha az időjárás továbbra is kegyes lesz, májusra befejeződhet az építkezés. Bruttó 1158 négyzetméteres áruház épül, 730-750 négyzetméteres eladótérrel. Lesz benne két kisebb üzlet is, az egyikbe egy fodrász, a másikba egy pizzasütő költözik a Köztársaság úton lebontott üzletsorról.  



Az ügy előzményei honlapunkon:

2011. október 18. 
Késő a Penny elleni tiltakozás: megépül az áruház Zalaegerszegen

2011. augusztus 5.
Tiltakozás a Kertvárosban: aláírások a Penny Market ellen

2011. július 7. 
Bevétel kontra nyugalom: áruház épül a Kert Vendéglő helyére

2011. július 8. 
Jobbik: szó sem volt újabb multicégről

2011. július 21. 
Aláírásgyűjtés a kertvárosi üzlet ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!