Hírek

2011.12.23. 18:25

Mit tehetnék érted? Karácsonykor extra törődést mindenkinek

Szaloncukorral, karácsonyi műsorral és pár kedves szóval köszöntötte többek közt az Idősek Otthona és az Idősek Gondozóháza lakóit pénteken a helyi fiatalokból álló "Mit tehetnék érted?" akciócsoport Nagykanizsán.

Benedek Bálint

Kanizsai általános és középiskolások, illetve egyetemisták három éve hirtelen ötlettől vezérelve kerekedtek fel, hogy szaloncukorral ajándékozzák meg a hajléktalanszálló lakóit. Akkor saját, otthoni készleteikből adakoztak, amikor a vezetőjük, Nikolics Zsuzsanna szerint karácsonykor mindenkinek járó extra törődést nyújtani igyekeztek.

- A szaloncukor jelképes ajándék, a versekből, dalokból álló kulturális műsor a feltöltődést szolgálta - mondta Zsuzsanna. - Az időseken kívül idén nagy csokor szeretetet adtunk át a hajléktalanoknak, míg a Kanizsai Dorottya Kórház pszichiátriai és gyermekosztályainak betegei az édes-ség mellé mandarint is kaptak.


A Teleki utcai idősotthon lakói magának a törődésnek is nagyon örültek. A vendégek mosolyt csaltak az arcokra, s melegséget loptak a szívekbe.

- Gyerekeket látva mindig a saját ifjúkorom jut az eszembe - fogalmazott a 93 éves Kálovics Ferencné Margit néni. - A mi időnkben a karácsonyban a vallásosság sokkal jobban jelen volt, mint ma. Most főleg a külsőségek számítanak, akkor egy kis csuhéból készült angyalkának is tudtunk örülni. A mai gyerekek már nem értik az ünnep különleges üzenetét.

Margit néni ezúttal az otthonban tölti a karácsonyt, s elmondta: ő maga választotta ezt a megoldást, mert nem szeretne a gyerekei, az unokái és a dédunokái terhére lenni.

Ugyancsak az otthonban ünnepel Szél János, Kanizsai Dezsőné, valamint Vajda Ferencné is, ám szerintük ezzel semmi baj nincs, a nővérek és az ápolók mindent megtesznek értük, például még ajándékozást is szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!