Hírek

2011.12.16. 06:06

Kisebbségi tradíciók

Kilencedik alkalommal rendezi meg a nemzetiségi napot a megyei közgyűlés kisebbségi és nemzetiségi bizottsága. Holnap a pákai művelődési ház ad otthont a találkozónak.

Horváth A. Attila

Vajda László, a megyei közgyűlés kisebbségi tanácsnoka ismertette a programot tegnapi sajtótájékoztatóján Zalaegerszegen. Mint mondta, a 2002-es első alkalom óta már hagyománnyá vált a megyei találkozó, amelyen a nemzetiségek képviselői adnak ízelítőt kultúrájukból, tradícióikból. Előbb a megye városaiban járt körbe a program, tavaly óta pedig a nagyobb községek kapnak lehetőséget a nemzetiségi nap befogadására.

A szombaton 14 órakor kezdődő pákai rendezvényen a köszöntők után elismeréseket adnak át, majd a fellépők következnek. A zalai német kisebbséget a Szepetneki Királyi Kórus, a horvátokat a Fityeházi Asszonykórus, a nagykanizsai Tambura zenekar, a cigány kisebbséget pedig a Söjtöri Vörös Rózsák tánccsoport, Kopár Antal és tánccsoportja, valamint az Orosztonyi Hagyományőrző Együttes képviseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!