Hírek

2011.12.09. 17:42

Jelentkezőket vár a zalai rendőrség a hivatásos állományba

Érettségizett jelentkezőket vár a rendőrség hat megyében - köztük Zalában is - , az érintettek március 1-jétől kezdhetnék a munkát.

MTI

Pintér Sándor belügyminiszter pénteken újságíróknak elmondta, hogy a felhívás része annak a választási ígéretnek, miszerint 4 200 főt képeznek ki rendőrré; ezzel a kontingenssel szeretnék befejezni a programot. Mint közölte, ennek fedezetét betervezték a jövő évi költségvetésbe, vagyis a pénz megvan, reméli a jelentkezők is meglesznek. "Ez nem önmagáért való, hanem a rendért, a közbiztonságért; a kis települések biztonságát fogja szolgálni" - fogalmazott a tárcavezető.
   
A felhívás szerint 18 és 37 év közötti, érettségizett érdeklődőket várnak, ők január 6-ig nyújthatják be jelentkezésüket Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Zala megyében.
   
A nyertes pályázók március 1-től 12 hónap próbaidővel rendőrök lesznek, beiskolázzák őket és hat hónapos felkészülés után rész-szakképesítést szerezhetnek.
   
A pályázók már a képzés során pályakezdő besorolású illetményt kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!