Hírek

2011.12.06. 18:34

Átalakuló közigazgatás

A megyei jogú városokban és a fővárosban, jelenleg 29 helyszínen működnek a kormányablakok, amelyek száma folyamatosan nőni fog, s várhatóan 300 fölé emlkedik majd a számuk.

Hajdu Péter

Többek között erről is beszélt Rigó Csaba, a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a BGF Gazdálkodási Karán tartott előadásában. A Magyar Közgazdasági Társaság megyei szervezete és a főiskola keddi programján tágabb értelemben a magyar közigazgatás újjászervezéséről, azon belül a kormányhivatalok feladatairól, és az e téren várható jövő évi változásokról szólt a kormánymegbízott.

A zömében főiskolás hallgatók számára bemutatta azt a közel egyéves folyamatot, amely alatt létrehozták a közigazgatás mai középszintű intézményrendszerét, a területi államigazgatás csúcsszervének számító kormányhivatalokat. A várható változásokkal kapcsolatban szólt arról, hogy a járások tervezett jövő évi létrehozásával a járási hivatalok, járási szakigazgatási szervek is létrejönnek, hogy közelebb kerüljenek az emberekhez. A megyei intézmények tervezett állami átvétele kapcsán a leendő megyei intézményfenntartó központ szerepét ismertette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!