Hírek

2011.11.23. 09:06

Száz év történelme tárult fel: ünnepség a Rozgonyi-iskolában

„Százéves már a mi kedves iskolánk, nagyapám, nagyanyám lábnyomán járok én...” – e strófával adta meg a nagykanizsai Rozgonyi-iskola centenáriumi ünnepségének alaphangját az intézmény kórusa kedden.

Steyer Edina

Egykori és mostani pedagógusok, diákok ünnepelték együtt a Rozgonyi Úti Általános Iskola elmúlt száz évét a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A kapcsolódó helytörténeti kiállítás egy héttel ezelőtti megnyitójával és az intézmény históriáját bemutató könyv ismertetésével, valamint a keddi ünnepséggel lezárult az az év, melynek minden apró mozzanatában a múlt játszotta a főszerepet. Mint azt Jeszenői Csaba igazgató elmondta: egy évszázadnyi történelem tárult fel az évforduló kapcsán.


– Az iskola hagyományainak, erkölcsi értékének ápolása minden generáció, pedagógus és diák életében szerepet kapott, s ez biztos alap a jövőre nézve – hangsúlyozta.

A kulturális műsorban a „házi” énekkaron kívül felléptek Pulai Viktória balettanár, illetve Kócza Attila néptáncoktató növendékei is. Kellemes meglepetést okoztak a vendégeknek és egykori vezetőjüknek az 1979-ben végzett kamarakórus tagjai, akiket annak idején Csizmadia Ferenc dirigált. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!