Hírek

2011.11.22. 19:16

Felállították a város karácsonyfáját Zalaegerszegen

Lassan ünnepi díszbe öltözik a megyeszékhely, kedden reggel a város karácsonyfáját is felállították a polgármesteri hivatal előtti téren. Az ezüstfenyő idén a Kertvárosból érkezett.

Varga Lívia

A negyvenéves, 12 méter magas, gyönyörű ezüstfenyőt a Fejér György utcából hozták a belvárosba, a fát Benkő László és családja ajánlotta fel. A díszeket idén a zalaegerszegi Petőfi Sándor Székhelyiskola diákjai készítették, a gyerekek szerdán 11 órától díszítik a fenyőfát.


Az utca másik oldalán, a Dísz téren is ünnepi már a hangulat, hétfőn ugyanis megnyitotta kapuit a karácsonyi vásár, amely egészen december 24-ig várja a látogatókat. Kedden délután sokan nézelődtek már az ünnepi díszekkel, sapkákkal, sálakkal, egyéb ruhaneműkkel, kézművestermékekkel és bizsukkal megrakott standoknál, a levegőben forralt bor illata szállt, s – a hidegre való tekintettel – a persze poharakba is került a jófajta nedűből... 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!