Hírek

2011.10.19. 14:34

Új ügyek a kormányablakban

Megduplázódott a kormányablakokban intézhető ügyek száma, az eddigi 30 helyett 61 fajta kérelemmel fordulhatunk a közigazgatás új szerveihez e hét elejétől.

Szabó Judit

A kormányablakok szolgáltatásai közé többek között olyan ügyek kerültek, mint a gyógyszertámogatáshoz kapcsolódó, méltányosságból adható egyszeri segély iránti kérelmek átvétele, de be  lehet jelenteni parlagfűvel fertőzött ingatlant,  panaszt tenni fogyasztóvédelmi ügyben vagy őstermelői igazolványt igényelni.

A zalaegerszegi kormányablakban szerdán tartott sajtótájékoztatón Könczöl Csaba kormányhivatali osztályvezető és Gaider Gergely, az egerszegi ablak vezetője elmondta, hogy a devizahitelek végtörlesztésének lehetőségéről is tájékoztatást adnak az ügyfeleknek. Összesen tizenegy hivataltól vettek át feladatokat, de a szóban forgó ügyek nem kizárólag a kormányablakokban intézhetők, ugyanúgy rendelkezésre állnak a kormányhivatali szakigazgatási szervek (például a  nyugdíj- és egészségbiztosító vagy a fogyasztóvédelmi felügyelőség) ügyfélszolgálatai, mint eddig. Ha az államolgárok illetékköteles ügyeket akarnak a kormányablakokban intézni, csekket kapnak, hogy befizethessék a díjat.

Az ablakok tevékenységi körének bővítése része annak a folyamatnak, melynek célja, hogy a  2013-ban létrejövő járási kormányablakokban szinte minden államigazgatási ügyet el lehessen intézni.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!