Hírek

2011.10.25. 17:22

Terézváros és Lenti együttműködést kötött

Testvérvárosi megállapodást írt alá Budapest VI. kerülete (avagy Terézváros) és Lenti önkormányzata. Az ünnepi eseményre a minap került sor a fővárosban, díszülés keretében.

Gyuricza Ferenc


 Lenti és Terézváros között a kapcsolatfelvétel már 2010-ben megkezdődött. Ennek jegyében a zalai településen januárban megtartott városnapi ünnepségen a két polgármester, a Lentiből elszármazott Hassay Zsófia és Horváth László együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá. A kapcsolatot a két önkormányzat most magasabb szintre emelte  -tájékoztatott a lenti polgármesteri hivatal munkatársa, Molnár Mónika, aki azt is elmondta: Lenti képviseletében a Kiss Norbert koreográfus által vezetett Kerka Táncegyüttes adott nagy sikerű műsort a fővárosban.

A testvérvárosi megállapodás kulturális értékek bemutatására, egymás hagyományainak megismerésére, művészeti és sportrendezvények közös szervezésére, civil szervezetek közötti kapcsolatok fejlesztésére, a turizmus közös érdekeltség alapján való fejlesztésére, rendezvények, kiállítások, vásárok rendezésére, valamint hazai és nemzetközi kapcsolatok fejlesztésére terjed ki. A felek azt is leszögezték, hogy a fentieket sem teljesnek, sem véglegesnek nem tekintik, hiszen a mindennapi élet és maga az önkormányzatiság is annyira sokrétű és gazdag, hogy mindig adódik egyre újabb és újabb alkalom a gyümölcsöző együttműködésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!