Hírek

2011.10.18. 16:27

Késő a Penny elleni tiltakozás: megépül az áruház Zalaegerszegen

Vegyék fel a kapcsolatot a beruházóval, javasolta zalaegerszegi Gyutai Csaba polgármester a kertvárosi Penny Market építése ellen tiltakozóknak az aláírásgyűjtésre adott válaszlevelében.

Szabó Judit

Megosztja a lakosságot az egykori Kertvendéglő helyére tervezett élelmiszeráruház: vannak, akik nagyon várják a felépítését,  száznyolcvanhatan viszont aláírásukkal tiltakoztak ellene. Az aláírásgyűjtést Salamon Sándor koordinálta, aki azzal indokolta az akciót, hogy amúgy is forgalmas a Napsugár utca. Egy új  kereskedelmi egység további környezetterhelést okozna, a zöldterület csökkenne, említette, s úgy vélte: a multik helyett  a hazai kisvállalkozásokat kellene támogatni.

Az önkormányzathoz küldött tiltakozó levélre nemrég érkezett választ lapunkkal is megosztotta. Gyutai Csaba polgármester azt írta, hogy a terület rendezetlensége miatt folyamatosan panaszok érkeztek a városházára, hajléktalanok költöztek az üres ingatlanok környékére, ahol felhalmozták a szemetet, esténként pedig különböző csoportosulások vették birtokba a területet. Megemlítette, hogy az önkormányzat  pályázati úton értékesítette a területet, a nyertes cég  pedig jogerős építési enegdélyt szerzett. Arról is tájékoztatta a tiltakozókat, hogy a rendezési tervet nem kellett módosítani ahhoz, hogy  az 1998 óta településközponti vegyes övezetbe tartozó területen áruház épülhessen. A zajhatások kiküszöbölésére zajvédő fal építését írták elő. Gyutai Csaba  közölte, hogy a város a szerzett jogokat nem tudja elvenni, s jelezte, hogy a tiltakozóknak az építési engedélyezési eljárás során kellett volna benyújtaniuk kifogásaikat. Ha vissza akarnák állítani az eredeti állapotot, a vevő  kártérítési követeléssel lépne fel, s várhatóan megnyerné a pert, vélte a polgármester. Javasolta végül, hogy a lakók vegyék fel a kapcsolatot a beruházóval az esetleges félreértések tisztázása és a fejlesztés során várható kellemetlenségek elkerülése érdekében.

Világos beszéd: már nem a miénk a terület, nincs vele gondunk, törődjenek vele az ott lakók - írta Salamon Sándor a válaszra reagálva a lapunkhoz eljuttatott levelében. Rámutatott, hogy a tiltakozóknak nem a beruházóval van bajuk, hanem az  építkezés támogatóival és  engedélyezőivel. Azt hittem, van önkormányzatunk, amely törődik a köz érdekével - fejezte ki végül csalódását.
A beruházó Aréna Ingatlanforgalmazó Kft. vezetőjétől, Horváth Rolandtól megtudtuk, a közművek kiváltása már folyik, a napokban elkezdik bontani a régi épületeket, s várhatóan tavasszal  átadják az áruházat.



Az ügy előzményei honlapunkon:

2011. augusztus 
Tiltakozás a Kertvárosban: aláírások a Penny Market ellen

2011. július 7. 
Bevétel kontra nyugalom: áruház épül a Kert Vendéglő helyére

2011. július 8. 
Jobbik: szó sem volt újabb multicégről

2011. július 21. 
Aláírásgyűjtés a kertvárosi üzlet ellen

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!