Hírek

2011.10.10. 06:13

Hálaadás és dalköri találkozó

A hálaadás napjával egybekötve találkozóra hívta a környező településeken működő énekegyütteseket a pakodi Margaréta Kulturális Egyesület, már második alkalommal.

Szabó Judit

Pakodon és a környékbeli településeken ma is sokan megtermelik a zöldséget és a gyümölcsöt a kertjükben. Mivel az ősz a betakarítás időszaka, a 2009-ben alakult Margaréta Kulturális Egyesület tavaly elhatározta, hogy hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a hálaadás napját ebben az évszakban. A rendezvényen áldást kérnek a megtermelt javakra és a dolgos emberekre, s kiállításon mutatják be a helyiek és környékbeliek terményeit. Vízvári Ottóné, a Margaréta egyesület elnöke elmondta, a tegnapi rendezvény szentmisével kezdődött, s hogy a hálaadás napja jó hangulatban teljen, egybekötötték a térségben tevékenykedő dalkörök baráti találkozójával. Egyesületük harmincfős dalkört működtet, amely a kemendollári, zalaistvándi, zalabéri, pókaszepetki és türjei énekkart látta vendégül. A pakodi iskolában mind a hat együttes bemutatkozott, s tagjaik (összesen körülbelül százan) közösen is felléptek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!