Hírek

2011.10.24. 16:25

Figyelem! Vízkorlátozás Zalaegerszegen szórólapon bejelentett időpontokban

Az ivóvízhálózat felújítása kezdődött el a napokban a megyeszékhelyi Rákóczi út talán legforgalmasabb szakaszán, ami alkalmanként torlódást okozhat a közlekedésben, zavart az ivóvízellátásban.

Arany Gábor

A kivitelező Zalavíz Zrt.- től kapott tájékoztatás szerint a Mártírok és Gasparich út között több ütemben zajlik le a november 11-ig tervezett rekonstrukció. A munkák során az útburkolat alatti fémvezetékeket, csomópontokat, bekötéseket és a szerelvényeket cserélik ki, egyben felújítják a szennyvízhálózatot is. Ennek oka, hogy a hálózat elöregedett, megszaporodtak az ellátást zavaró hibák.

A rekonstrukció miatt ebben a térségben a fogyasztóknál előre bejelentett időpontokban többször lesz vízkorlátozás. Erről szórólapon értesítik a lakosságot s arról is, hogy ilyenkor hol lehet vizet vételezni. A munkaterületeknél időszakonként szükséges lesz a közúti forgalom korlátozása is.


A felújítás jellegéből fakadóan előre nem lehetett meghatározni a munkák pontos menetrendjét, de az ütemterv szerint az első hét végéig, október 23-ig a Dózsa utcai csomópontnál, valamint a Kert és Gasparich utca között dolgoztak a zalavizesek. Az ezt követő héten, hétfőtől kerül sorra a Jókai Mór és az Arany János utcai csomópont. November első hetében jutnak el a munkálatokkal a Jákum utcai kereszteződésbe. A terveik szerint az utolsó héten a Kert utcai csomópontban fejezik be a rekonstrukciót.

A munkákkal nem mindig zavarják majd a járműforgalmat, de alkalmanként a járdát is igénybe veszik és még hét végén is dolgozni fognak, hogy a közlekedést a lehető legkisebb mértékben korlátozzák, illetve biztosítsák a közintézmények vízellátását, derül ki a tájékoztatóból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!