Hírek

2011.10.29. 06:04

Boros Imre kontra index.hu - Per rágalmazásért

Rágalmazás miatt indított pert az index.hu hírportál és a szigoruantitkos.hu oldalt közzétevő Emlékpont ellen dr. Boros Imre.

Arany Gábor

Az ügyben pénteken tartották a büntetőeljárás megkezdését megelőző személyes meghallgatást, amelyen információnk szerint megegyezés született. Erről dr. Boros Imre közléséből értesültünk, mert az ellenoldalú fél jogi képviselője elhárította érdeklődésünket. A történet lényege az index.hu közléseihez kapcsolódik.

Az internetes hírportál 2010 márciusában közölte, dr. Boros Imre, az első Orbán-kormány PHARE-minisztere szigorúan titkos tisztként szolgált. Erre 2002-ben derült fény. Ezt az állítást az érintett akkor helyreigazíttatta a hírportállal. Ám lényegében ugyanez a tartalmú információ megjelent idén kora tavasszal is az indexen, amikor a hódmezővásárhelyi székhelyű Emlékpont megjelentette az szt-tisztek listáját és ezt átvette az internetes újság.

A személyes meghallgatás után dr. Boros Imre közölte velünk, megállapodott a lista közzétevőivel. Ennek értelmében a szigoruantitkos.hu oldalon bemutatják az ő cáfolatul szolgáló bizonyítékait is. A hírportál újságíró munkatársa pedig arra tett ígéretet, hogy vállalják, a jövőben a szigorúan titkos állományú tisztekről szóló cikkekben soha többet nem írnak dr. Boros Imréről.

A volt miniszter kifejezte, szeretné, ha a jegyzőkönyvbe foglalt megállapodást megjelentetné a hírportál, mert ettől is függővé teszi, hogy polgári perben érvényesíti-e egyéb igényét.


Szigorúan titkos - Zalai dosszié itt

A III/II árnyéka, avagy a Boros Imre-ügy titkai - Boros Imrével beszélgettünk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!