Hírek

2011.09.26. 17:56

Ünnep a Szent Mihály-domb lábánál

Szent Mihály-napi búcsút rendezett vasárnap Balatongyörök és Vonyarcvashegy önkormányzata a Szent Mihály-domb lábánál, a nemrég nyílt piac területén.

Szabó Judit

A háború előtt búcsújáró hely volt a Balatongyörök és Vonyarcvashegy határán található, Szent Mihály-dombon emelt kápolna. A búcsújárás hagyományát tíz éve élesztette újjá a vonyarcvashegyi művelődési központ, említette Illésné Major Julianna intézményvezető. Néhány éve a balatongyöröki művelődési ház is bekapcsolódott a szervezésbe. Idén is együtt hívták a közönséget a rendezvényre, mégpedig új helyszínre: a Szent Mihály-domb lábánál kialakított piac területére. Ezzel a piacot is népszerűsíteni szeretnék, jelezte Villányi Éva, a györöki művelődési ház vezetője.


A búcsú misékkel kezdődött, majd gyermek- és szórakoztató programokat rendeztek. Fellépett például a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar a Pelso majorettcsoporttal. Az érdeklődők kézművesek portékái közül válogathattak, megnézhették a Szent Mihály-dombról készült fotókból összeállított kiállítást, tesztelhették környezetvédelmi ismereteiket a Nők a Balatonért Egyesület társasjátékát kipróbálva, és megvásárolhatták a györöki háziasszonyok süteményeit. A sütivásár bevételéből fákat ültetnek a balatongyöröki művelődési ház udvarára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!