Hírek

2011.09.30. 18:10

Szombaton is folytatódik a veszélyes anyagok begyűjtési akciója

Étolaj, izzó, gyógyszer, vegyszeres flakon, elem és beszáradt festék. Pénteken ezekből gyűlt össze a legtöbb Nagykanizsán a Saubermacher-Pannonia Hulladékgyűjtő Kft. és a VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. veszélyeshulladék-gyűjtésén.

Benedek Bálint

A cég munkatársai városszerte 9 megszokott állomáson várták azokat, akik díjmentesen akartak megszabadulni  felgyülemlett veszélyes anyagaiktól. Így tett Tóth Károlyné is, aki unokájával, Gerócs Eszterrel a Hevesi utcára két gyógyszeres üvegekkel teli szatyorral érkezett.

- Ezeket elkülönítve gyűjtjük, hiszen a környezetet óvni kell - mondta Tóth Károlyné. - Jó lenne, ha a gyerekek is hamar megtanulnák, milyen fontos a szemét különválogatása.


Aki pénteken elfeledkezett volna az akcióról, szombaton újabb kilenc helyen még mindig leadhatja a veszélyes anyagokat.

A Saubermacher-Pannónia Hulladékgyűjtő Kft. megbízott környezetvédelmi vezetője,  Farkas Beáta  elmondta: kollégái 8-tól 15.30-ig járják végig a kilenc pontot, fél órát töltenek egy-egy helyszínen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!