Hírek

2011.09.22. 18:50

Nem unatkozó hölgyek

Az Európai Unió mind jobban ráirányítja a figyelmet az önkéntes feladatvállalásra. A Zalai Falvakért Egyesület (ZFE) másfél éves, az önkéntesség jegyében szervezett programsorozatot zárt csütörtökön.

Arany Horváth Zsuzsa

A Hevesi Sándor Színház adott helyet a több mint 600 embert, 200 civil szervezetet megmozgató programot összefoglaló   konferenciának, melynek keretében a Zalai Falvakért Egyesület vezetése, valamint a programban részt vett szervezetek számoltak be arról, hogy a filmekből vett közhiedelemmel ellentétben az önkéntes munka nem unatkozó középosztálybeli hölgyek passziója, hanem a közösség érdekében végzett önzetlen és nélkülözhetetlen tevékenység újjáéledése.

A tanácskozáson többek közt a megyei kórház, a megyei könyvtár, a természetvédők képviselői adtak számot pozitív tapasztalataikról, míg Kemendollár, Letenye  és Zalaszentgrót egy-egy szervezete nevében az önkéntes   munka települési hozadékát ecsetelték a szervezők. Szeder-Kummer Mária, a ZFE titkára az önkéntesség törvényi hátteréről beszélt, s arról, hogy 2012-ben a foglalkoztatás hiányában elnyerhető juttatás miatt is nagy jelentősége lesz az idén elvégzett önkéntes munkának. Erre a körülményre már most szerette volna felhívni a figyelmet.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!