Hírek

2011.09.16. 16:51

Keszthely ingyenesen tulajdonba kapta a HEMO-t

Hosszas tárgyalások eredményeként, térítésmentesen került a keszthelyi önkormányzat tulajdonába az egykori Helyőrségi Művelődési Otthon épülete.

Sámel József

Ezt Ruzsics Ferenc polgármester és Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke sajtótájékoztatón jelentette be pénteken.

Elhangzott: az önkormányzat 2005 óta folytatott tárgyalásokat a honvédelmi tárcával  az épület  megszerzéséről. 2006-ban a minisztérium  73 millió forintos áron értékesítette volna az ingatlant, ám a város az ingyenes tulajdonba adást kérte. 2008-ban elvi támogatást kapott a kérelem, ám a konkrét intézkedések  elmaradtak. Tavaly az önkormányzat újra kérte a tulajdonba adást, sikerrel. A szerződésben feltételül szabták, hogy a város 15 évig nem idegenítheti el az ingatlant, azt a közösségek támogatására kell használnia, valamint a városban működő, a honvédséghez kötődő szervezetek ingyenes elhelyezését biztosítania kell ott. 


A tájékoztatón részt vett dr. Tuboly János, az MNV Zrt. Zala megyei irodájának vezetője, Szirmai János nyugállományú alezredes, a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub elnöke, valamint dr. Szarka Gábor, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke, aki példaértékű együttműködésnek nevezte a megállapodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!