Hírek

2011.09.13. 17:40

Átadták a forgalomnak a Göcseji-Mártírok úti kereszteződést

Megindulhatott a forgalom hétfő reggel Zalaegerszegen, a Mártírok útja, Köztársaság és Göcseji út felújított kereszteződésében. Már csak kisebb munkák vannak hátra a műszaki átadásig.

Szabó Judit

Nyáron kezdődött a csomópont átépítése uniós támogatással, azzal a céllal, hogy növeljék az áteresztőképességét, meghosszabbított felállósávot biztosítsanak a Kertvárosból érkező és jobbra kanyarodó  járműveknek, valamint lehetővé tegyék a balra kanyarodást a Mártírok útjáról a Göcseji útra. Ezt azért tartotta fontosnak az önkormányzat, mert a hosszabb távú tervek között szerepel a Kossuth utca további forgalomcsillapítása, buszjáratok átirányítása a Mártírok útjára, ehhez pedig nélkülözhetetlenek voltak a felsorolt változtatások.

A csomópont felújítása során megnövelték a sávok számát a Göcseji úton és a Köztársaság úton. Hétfőn megszüntették az útlezárásokat, azóta a teljes kereszteződés használható, a Mártírok útjáról Göcseji útra balra kanyarodó sáv is. Egyetlen sáv maradt viszont  azoknak, akik a Mártírok útjáról egyenesen akarnak menni vagy jobbra  fordulnának. Nem lesz ez kevés? . kérdeztük Kámán Istvánt, a polgármesteri hivatal szakemberét, aki elmondta: a forgalomszámlálási adatok alapján egy sávnak is ki kell szolgálnia a két irányt.


- Alkalmanként az ideiglenes buszmegállóban a 30. jelzésű bazitai busz okozhat torlódást, de a  sáv telítettségét folyamatosan vizsgálni fogjuk és a tapasztalatok alapján megtesszük a szükséges intézkedéseket. A buszmegálló végleges helyét a Mártírok útja 83.  Botfy utca 2. számú telkek előtt jelölte ki  az önkormányzat a rendezési tervben - mondta Kámán István, hozzátéve: a jelzőlámpák beállítását is vizsgálják, s ha kell, módosítják a fázisidőket.

A kereszteződés műszaki átadása szeptember 23-án lesz, addig még néhány kisebb munkát el kell végezni, például felfesteni a végleges útburkolati jeleket, s befejezni a jelzőtáblák elhelyezését. Az építkezés miatt korábban elterelt buszokat már visszairányította a Zala Volán a régi útvonalukra, a 26-os kivételével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!