Hírek

2011.08.25. 06:05

Zala is pályázhat a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére

Nyolcmillió forintos keretösszegű, nyílt pályázatot hirdetett hozzátartozók közötti erőszak áldozatait segítő két új kríziskezelő központ kialakítására és 2011. évi működtetésének támogatására a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet a Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából.

MTI

Pályázatonként legfeljebb 4 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető, amelyből 2 millió kizárólag felhalmozási kiadásként használható fel - derül ki a kormányzati portálon közzétett felhívásból.
   
A támogatás a 2011. augusztus 1. és 2011. december 31. közé eső időszakra vonatkozik, pályázatot Nógrád, Heves, Veszprém, Tolna, Baranya, Vas, Zala, illetve Hajdú-Bihar megyei, családok átmeneti otthonait működtető szervezetek nyújthatnak be szeptember 23-ig.
   
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium két új, hozzátartozók közötti erőszak áldozatait segítő kríziskezelő központ kialakítására és működésére nyújt támogatást - áll a felhívásban, amely szerint a pályázat eredményeképpen a programidőszak alatt az ország 2 megyéjében 2 új krízisközpont kezdi meg működését, amelyek az országos kríziskezelő hálózat tagjaiként összehangolt szakmai, kommunikációs munkát végeznek a többi krízisközponttal és az országos kríziskezelő és információs telefonszolgálattal, valamint a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal.
   
A két új központ azon érintettek, áldozatok számára nyújt speciális szolgáltatásokat, akik a hozzátartozók közötti erőszak következtében olyan krízishelyzetbe kerültek, amelyet sem a helyi szociális és gyermekvédelmi rendszer, sem pedig a bántalmazottak természetes támogató rendszere nem tud megfelelően megoldani. Ezen belül szolgáltatást nyújt a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható távoltartásról szóló törvény szerint bántalmazottnak minősülő embereknek és azon velük egy háztartásban élőknek, akiknek tartására jogszabály, szerződés vagy bírósági határozat alapján kötelesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!