Hírek

2011.08.29. 15:25

Pályázati segítséggel integrált teret hoztak létre Óhídon

Új létesítménnyel gyarapodott Óhíd. Pályázaton nyert támogatásnak köszönhetően épületbővítéssel, valamint önerős rekonstrukcióval integrált közösségi és szolgáltató teret létesítettek.

Horányi Árpád

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal EU-s társfinanszírozású pályázatán vett részt sikerrel az Óhíd Község Jövőjéért Közalapítvány, s nyert a beruházásra közel 51 millió forintot.

Az avatóünnepségen a pályázati lehetőségek kihasználásában való élen járásról szólt elismerően Baracskai József és Vigh László országgyűlési képviselő. A funkcióról szólva méltatták továbbá, hogy a falu a gyarapodásának zálogát jelentő helyi közösségi életnek teremtett méltó környeztet.


Házigazdaként Molnár András polgármester, alapítványi kuratóriumi elnök mutatta be a létesítményt. A beruházást teljes egészében finanszírozó forrás felosztásáról elmondta: az építkezésre 32 millió forintot, járulékos költségekre közel 4 milliót, eszközök beszerzésére 8,6 milliót, költhettek, működtetésre pedig 6,5 milliót tartalékoltak. A meglévő közösségi ház bővítését jelentő beruházással együtt a régi épületrészt önerőből újította fel az önkormányzat.

A házban vidékfejlesztési, ifjúsági, vállalkozói információs és e-Magyarország pont fog működni, közművelődési programok segítik elő, hogy a lakosság kulturált körülmények közt tölthesse el a szabadidejét.


A működést 3 évig fedezi a támogatás
Köszönhetően a működtetéshez is elnyert pénznek, az újonnan kialakított komplexum fenntartása egyelőre nem terheli az önkormányzat költségvetését. A beruházás fedezetén túl a pályázati forrásból rendelkezésre álló 6,5 millió forint 3 éven keresztül fedezi a rezsiköltségeket, a szervezői és koordinációs munkában foglalkoztatott dolgozó bérével együtt. Az önkormányzatnak így lesz felkészülési ideje arra, hogy a használat későbbi kiadásaira saját anyagi erőt képezzen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!