Hírek

2011.08.21. 18:26

Fiesta hangulatban Zalakaroson

Zsonglőrök, kézművesek és utcazenészek szórakoztatták a fürdőváros lakóit és a turistákat az elmúlt napokban. Az utcafesztivál nevéhez méltóan igazi utcabál hangulatban telt.

Szalabán Attila


 Rengeteg látni- és hallanivaló fogadta mindazokat, akik az elmúlt hét második felében Zalakarosra látogattak. A dél-zalai fürdővárosban ugyanis immár második alkalommal rendeztek utcafesztivált, melyen csupa tehetséges, ám kevésbé ismert mûvészeti csoport lépett fel.

- Egy újfajta szórakozási lehetőséget kívántunk biztosítani városunk lakóinak és az ide látogató turistáknak - magyarázta Szécsényi Szabolcs, a zalakarosi Tourinform-iroda vezetője. -– Igény mutatkozott ugyanis arra, hogy a hagyományos bornapok után attól valamilyen eltérő rendezvény is legyen. Ezt sikerült maximálisan kielégítenünk az utcafesztivállal.

Mint azt a programsorozat szervezőjétől, Maitz Szilviától megtudtuk, a fesztivál fő céljaként fogalmazták meg, hogy a művészek a nagyközönséggel megoszthassák tudásukat, egy igazi felszabadult, szakmai korlátoktól mentes őrületes fiesta során. Ennek jegyében tehát nem egyetlen színpadra koncentrálták a fellépőket, hanem a rendelkezésükre álló terület 6–8 pontjára.

 A zalakarosi Gyógyfürdő téren tehát szólt a zene, bármerre is ment az ember. Hol a Szivárvány zenekar, hol a Hangtársulat, másutt pedig a Passz szórakoztatta a közönséget. Mellettük szintén utcán „edződött” zsonglőrök mutatták be bravúros produkcióikat, illetve kézművesek és vendéglátósok kínálták termékeiket és finomságaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!