Hírek

2011.08.26. 15:20

Elkészült a piactér Zalaegerszegen: agórának szánják

Felavatták pénteken a belváros-rehablilitációs program keretében felújított piacteret Zalaegerszegen.

Szabó Judit

A városi fúvószenekar térzenéje fogadta pénteken reggel a vásárlókat a piacon, s közben a meghívottak is megérkeztek a nettó 161,5 millió forintos beruházással felújított tér avatására. Gyutai Csaba polgármester hangsúlyozta: uniós források felhasználásával, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács segítségével alakították át a piacteret. 

A regionális tanács több mint másfélmilliárd forint támogatást nyújtott Zalaegerszeg önkormányzatának a történelmi belváros megújítására. A programból eddig a Kossuth utca Kisfaludy és Petőfi utca közötti szakaszának átépítése valósult meg, valamint a piactér rekonstrukciója.


Gyutai Csaba úgy ítélte meg, a beruházás jól sikerült, ódon, európai hangulata lett a térnek, amelynek közösségi funkciót is szeretnének adni. A déli oldalon kialakított, fákkal körülvett, épített pad  ezt a célt szolgálja, hogy a városlakók leülhessenek, beszélgethessenek.  A polgármester  a piacra járóknak  azt kívánta, hogy mindig találjanak ott friss, egészséges zalai termékeket. Hozzátette:  az egészséges élelmiszer egyre nagyobb érték lesz, és úgy vélte, hogy a nagy bevásárlóközpontok helyett  a piacra fogunk jönni, ha jó minőségű árut szeretnénk vásárolni. Végül annak a reményének adott hangot, hogy a piactér igazi találkozóhelye, agórája lesz a zalaegerszegieknek.

Manninger Jenő, a regionális tanács elnöke beszédében azt ígérte,  minden támogatást megadnak a bevárosrehabilitáció további programjainak megvalósításához. Az elnök  a polgármesterrel és a kivitelező K+K Bau-Profil Zrt.-t képviselő Tóth Norbert igazgatóval avatta fel a teret, vágta át a szalagot.  Az ünnepség végén a Komáromy Pékség megkínálta a jelenlévőket az ez alkalomra sütött kenyérből készült szendvicsekkel.

Este megtartják az első kulturális programot a téren, egerszegi együttesek szórakoztatják a közönséget.



Kapcsolódó cikkeink: 

Új arculat: augusztus 26-án adják át a piacteret

Finisben a piac - Augusztus elejére ígéri a kivitelező a befejezést

Átalakuló piactér - Augusztus elején kaphatják vissza a kereskedők

Szomjat oltó bödön

Ásatás Zalaegerszegen: megvan a sarokbástya

Belváros-rehabilitáció: tehermentesítő út, megújuló piactér szökőkútsorral

Járda és út készült a Várkörben

Végre eltűnik a piaci ház - Eladta a tulaj, mielőtt lebontották

Piac: Szeptember 9-én kezdődhet a munka

Mégsem lesz mélygarázs a piactér alatt?

Több száz millióból újul meg a belváros

Csak később költözik az egerszegi piac

Mélygarázs miatt költözik a piac

Másfél milliárd forintból épül újjá a történelmi belváros Zalaegerszegen

Piactér, adózás, iskolai házirend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!