Hírek

2011.07.24. 16:27

Repült a sodrófa

Sodrófahajítás, súlylökés, két húsz literes vizeskanna cipelése és egy személyautó kézi erővel történő elhúzása is szerepelt azon feladatok között, melyek alapján a község legerősebb emberét választották ki Zalabaksán.

Gyuricza Ferenc


A településen immár negyedik alkalommal rendezték meg az egészségnapot, amely a szűrővizsgálatok, az ételbemutatók és a kapcsolódó kulturális programok mellett egy új elemmel, a falu legerősebb emberének kiválasztásával is kibővült.

- A negyedik-ötödik helyre tartom jónak magam - mondta Horváth Patrik, amikor némi lélegzetvételnyi szünethez jutott a versenyszámok között. A kondícióját rendszeres sportolással karban tartó fiatalember éppen végzett a kocsivontatással, de lélekben már készült a vizeskannák cipelésére.

Közben a nézők hangos szóval biztatták az izzadó vetélytársakat.

- Van még egy versenyszám, a verekedés, ott derül majd ki, hogy ki a legerősebb - poénkodott valaki a versenyzőkkel, akik közül végül Sohár Kristóf bizonyult a legjobbnak.

- Számomra a petrencés rúd tartása volt a legnehezebb feladat, a többi feladatban első lettem - mondta a pontok összesítése után. - Egy jó bulinak tartottam ezt a versenyt, azért is neveztem be.

- Az egészségnapot mi szerveztük, de ahhoz mások, például a kertbarát kör tagjai, a védőnői szolgálat, illetve a háziorvos is csatlakoztak - foglalta össze röviden Gyovai Mariann, a Zalabaksai Kulturális és Ifjúsági Egyesület elnöke. - A cél az egészséges életmód népszerűsítése, valamint a megelőzés fontosságára való figyelemfelhívás volt, amit a korábbi években már igen népszerűnek bizonyult szűrővizsgálatokkal, dietetikus által nyújtott tanácsadással, egészséges ételek bemutatójával kívántuk elérni. Emellett szerveztünk kulturális bemutatót, illetve egy kiállítással a helyi díszítőművészeti szakkör is bemutatkozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!