Hírek

2011.07.14. 14:00

Csoportos tárlat a Faludy Galériában

Alkotói technikákat, művészeti stílust és témaválasztást tekintve egyaránt sokoldalú, színes tárlatnak adott otthont a keszthelyi Faludy Galéria. Közösségi műhelymunka résztvevőinek csoportos kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

Horányi Árpád


Az együtt bemutatkozók a hévízi Csárda Galéria festőkörének tagjai, Lichtenwaller Zoltán, Garaboncon élő művésztanár felnőtt tanítványai. Közülük többen szerepeltek egyéni tárlatokon is, ezúttal a csapat ihlető szellemiségét hordozó munkáikban engednek tallózni a látnivalók. Többségében olajképek láthatók, ezek közt vannak Pázmány Ilona, Révész Erzsébet, Gyapjas István, Mészáros Emőke, Vajda Attila, valamint Józsvainé Kislőrincz Edit, a Csárda Galéria tulajdonosának alkotásai. Grafikával szerepel Gőgös Judit, pasztell és akvarell képeit állította ki Bagyó Claudine. Zömmel természeti, táji és építészeti értékeket, szépségeket jelenítenek meg az alkotások. A sajátos látás- és kifejezésmódok hatását tekintve bensőséges sugárzással érintik meg a nézőt. A látnivalók átélt élményeket közvetítenek az élet minden pillanatban változó elemeivel, a színek fényben élő formavilágából. A helyszínen találkoztunk Bagyó Claudine-nel, aki elmondta, hogy 6 évvel ezelőtt részt vett a cserszegtomaji Szabad Művészet Alkotótáborban, abban a közösségben és a Lictenwaller-iskolában kapott inspirációk adják alkotói kedvét. Önálló tárlata is volt már, s újabbra is készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!